Kennisbank

Instellen Product instellingen

Binnen Blue Business heb je de mogelijkheid om jouw specifieke product instellingen op te geven. Deze instelling worden vervolgens gebruikt om voor iedere bestelling het juiste resultaat te berekenen.

Je kunt de volgende product instellingen opgeven:

BTW percentage

Voor de meeste producten zal het BTW percentage 21% zijn (dit is dan ook de standaard waarde) maar als je gebruik maakt van de “kleine ondernemingsregel” dan hoef je geen BTW af te dragen, kies dan voor 0%. Voor sommige goederen geldt een BTW percentage van 9%.

Verzendmethode

Per product kun je hier aangeven via welke fulfilment& verzendmethode jij je producten verstuurd:

Fulfilment: Je kunt hier kiezen tussen LvR en LvB (uitleg). Afhankelijk van de gemaakte keuze verschijnen de volgende invulschermen

Bij Logistiek via Bol (Lvb) hoef je alleen nog de grote van de verpakking op te geven.

Bij Logistiek via Retailer (LvR) heb je 3 opties:

  • Verzenden via Bol (VVB)
  • Pakketzegel via Bol
  • Verzenden via Fulfilment Center

Bij de opties “VVB” en “Pakketzegel via Bol” kun je vervolgens het verzendlabel kiezen welke jij standaard gebruikt voor het betreffende product. Je dient zowel een keuze op te geven voor verzenden naar NL als naar BE (zodat altijd de juiste kosten worden berekend)

Bij de optie “Verzenden via Fulfilment Center” kun je verzendmethode kiezen via welke jij het pakket verstuurd (zie ook instellen kosten Fulfilment Center) en naar welk land (zodat ook voor verzendingen naar bv België het juiste tarief wordt berekend).

Inkoopprijs

Per product kun je jouw inkoopprijs opgegeven, deze prijs wordt dan meegenomen bij het betalen van het resultaat per bestelling.

Blue Business popup Icon

Blue Business

Do mobiele app am je bol business te managen!

Binnenkort beschikbaar

Meld je nu aan en je bent verzekerd van jouw “early adaptor” korting zodra we live gaan.