Ons verhaal

Wij verkopen al een aantal jaren met veel enthousiasme (en wisselende resultaten :-)) op Bol.com. We merkten echter dat het erg lastig was om goed inzicht te krijgen in je werkelijk resultaten. Uiteraard krijgen via het verkopers dashboard inzicht hoeveel Bol.com je gaat uitbetalen, maar daar moet natuurlijk nog de BTW, mijn inkoopprijs en de verzendkosten. Tevens misten wij duidelijk inzicht in de verkochte aantallen per periode en resultaten per product.

In het begin hielden we dit handmatig bij in een Excel sheet, maar dat was vooral veel overtypen en wij wilden het gewoon altijd en overal inzichtelijk hebben. Daarna zijn we gaan zoeken of hier geen standaard tools beschikbaar voor waren. Er zijn wel een aantal Bol tools beschikbaar maar die focussen meestel primair op productonderzoek of het versturen van facturen. Uiteraard ook handige functionaliteiten maar niet de functionaliteiten waar wij op zoek naar waren om echt inzicht ter krijgen, zowel kwalitatief als kwantitatief, in je Bol business. Toen hebben wij wij het besluit genomen om deze tool zelf te gaan ontwikkelen, een tool die je altijd en altijd overal inzicht geeft in je Bol business, dus gewoon via een mobiele app. Uiteraard gebruiken wij ook onze laptop dus wilden we ook een web-versie van onze app.

Het resultaat is Blue Business, de mobiele app die je altijd en overal inzicht geeft in je Bol business. 

We hebben reeds vele functionaliteiten beschikbaar zoals: 

  • Resultaat per order op basis van jouw verkoopprijs, inkoopprijs, BTW en verzendkosten (op basis van jouw verzendmethode) 
  • Dagelijks update van je Bol prestaties zodat je altijd tijdige kan bijsturen en strikes kan voorkomen
  • Inzicht in openstaande acties zoals openstaande orders, openstaande retouren en annuleringsverzoeken
  • Status van verwerken en aflevering van bestellingen
  • Inzicht in je werkelijke resultaten per dag, week of maand
  • Push bericht bij iedere nieuwe bestelling
  • en nog veel meer..

Wij merken dat het gebruik van Blue Business het managen van onze Bol shops veel makkelijker maakt en dat we nu eindelijk inzicht hebben hoe we het doen zonder dat we tot het eind van de maand moeten wachten op de Bol maandafrekening en de verwerking daarvan in de administratie.

Wij hopen dat jij ook zo enthousiast wordt van het gebruik van Blue Business.

Heb je nog vragen of mis je nog een functionaliteit, neem dan contact met ons op en wij gaan kijken of het mogelijk is.


Groet Michel van Blue Business.nl

Blue Business popup Icon

Blue Business

Do mobiele app am je bol business te managen!

Binnenkort beschikbaar

Meld je nu aan en je bent verzekerd van jouw “early adaptor” korting zodra we live gaan.